Wat je leert op de basiscursus fotografie

Wat is fotobewerking en hoe verbetert het je fotografie

Fotografie is natuurlijk het uitgangspunt van een foto, maar het maakt slechts 50% uit van het uiteindelijke resultaat. Een echte fotograaf bewerkt zijn foto’s ook na en zorgt ervoor dat alles wat hij in zijn hoofd heeft ook te zien is op het uiteindelijke plaatje. De beste manier om dit plaatje te realiseren is door middel van het bewerkingsprogramma Adobe Lightroom CC.

Controle over belichting

Hoe zorg je ervoor dat jouw RAW foto’s van het scherm afspatten en de door jouw gemaakte foto’s perfect belicht zijn klaar zijn om gedeeld te worden?

Effecten en Filters

Hoe voeg je gave effecten toe om je foto’s te verrijken en hoe voeg je dezelfde effecten op een serie foto’s toe?

Organiseren en selecteren

Een fotograaf maakt al snel een paar honderd foto’s per shoot. Hoe selecteer, organiseer, en bewaar je je foto’s het beste? Hoe exporteer je je foto’s voor social media en wat zijn de allerbeste methodes om een back-up te maken van je foto’s en deze zo nooit meer kwijt te raken?

Tijd voor elke vraag

Want iedereen wil wat anders leren.

Bij het boeken kun je aangeven wat je graag zou willen leren. Het laatste uur van de cursus wordt gebruikt om specifieke vragen te beantwoorden en eventueel te oefenen met de stof.

Hoe leer je?

Beeld Academy gelooft in de filosofie dat je met enkel de theorie geen goede fotograaf kunt worden. Wij zorgen voor eenvoudig cursusmateriaal en praktische voorbeelden om de basis onder de knie te krijgen. Door middel van praktische voorbeelden en interactie met de cursisten wordt er altijd gecontroleerd of iedereen begrijpt hoe de technieken moeten worden toegepast.

 • In één dag meer kennis dan na een week online tutorials kijken.
 • Een ervaren CRKBO erkend docent die individueel bijstuurt.
 • Bewezen snel leren en betere fotografie.

De cursus opbouw:

De opbouw van de cursus wordt altijd op het niveau van de cursisten aangepast, maar de globale lijnen zorgen ervoor dat iedereen het maximale een cursusdag kan halen. Het is goed te volgen en er is voldoende tijd om bij te sturen als er iets niet in één keer wordt begrepen.
 • Introductie docent, cursisten en waarom je zou moeten fotobewerken.
 • Het importeren, catalogiseren en goed organiseren van al je foto’s.
 • Alle noodzakelijke functies van Lightroom behandelen
 • Aan de hand van voorbeeld foto’s een handige workflow leren door Lightroom heen.
 • Met eigen of voorbeeld foto’s aan de slag!
 • Vragen en feedback ronde

Voordelen

 • In het centrum van Utrecht
 • Gratis cursusmateriaal en naslag werk
 • Na de cursus vrijblijvend vragen stellen en feedback vragen
 • Gelijkgestemden uit de buurt om na de cursus mee te oefenen
 • Inclusief koffie / thee / fris en een snack

Cursusdata

De cursussen zijn over het algemeen een week na de fotografiecursus ingepland, zodat mensen hun eigen foto’s kunnen gebruiken voor deze cursus. In de shop kan je een combo-deal vinden, waarbij je 25% korting krijgt op beide cursussen!

Zaterdag 15 April  – 10:00 – 14:00

Zaterdag 6 Mei – 10:00 – 14:00

Zaterdag 27 Mei  – 10:00 – 14:00 

Naslagwerk

Beeld Academy is constant in ontwikkeling om de allerbeste tips te kunnen geven en theorie te kunnen delen. Een handige cheat sheet is in ontwikkeling om naderhand eenvoudig te kunnen herhalen wat er op de cursus is geleerd. Deze worden gratis bij elke cursus van de Beeld Academy aangeboden.

Boek hier jouw basiscursus fotografie

Sale!
125.00 109.00
Sale!
250.00 200.00
Sale!
125.00 109.00
Sale!
5.00 van 5
125.00 109.00

CURSUS OF WORKSHOP VOOR UW BEDRIJF?

Als CRKBO gecertificeerd docent met hogeschoolervaring kan ik fotografie-, Adobe Lightroom CC- en designcursussen op maat verzorgen tot wel 20 personen.